Szolnokon táboroztak az ukrán menekült gyermekek

Megosztás

A Hétcsoda Élménytábort 2010-ben szervezte meg először a Magyar Vöröskereszt azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekeknek biztosítson táborozási, kikapcsolódási lehetőséget. Idén -rendhagyó módon- az Ukrajnából menekült gyermekek számára tart élményterápiás foglalkozásokat.

Az ötnapos, különleges közösségi táborban a menekült ukrán gyermekek különféle izgalmas programokon vehettek részt, és megismerkedhettek egymással, illetve magyar gyermekekkel egyaránt. A 7 és 14 év közötti résztvevők ellátogattak a Reptárba, a Bagolyvár Vadasparkba, de kipróbálhatták a korongozást és az agyagozást is.

A Szolnok TV riportjában Csordás Krisztina, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke elmondta, hogy a táborban résztvevő 85, Ukrajnából menekült gyerek az ország különböző menedékszállásairól érkezett erre a néhány felhőtlen napra a Turisztikai Központba.

A szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a Szolnokon szerzett élmények abban segítik a gyerekeket, hogy minél könnyebben dolgozhassák fel az átélt traumákat.

kép forrása: RTL

Kapcsolódó cikkek